Harta stradala a Constantei.

La Scoica Ristorante-Pizzeria

Restaurantul La Scoica este situat pe strada Aprodul Purice nr.1-1A cu vedere la blvd. Mamaia, vis-a-vis de Universitatea Ovidius si la 500m distanta de Spitalul Militar.

La Scoica Land Resort

Complexul hotelier La Scoica Land este situat pe bulevardul Mamaia Nord nr.34, in statiunea Mamaia pe malul lacului Siutghiol. Complexul este compus din hotel, restaurant, terasa, grand ballroom si plaja privata.

La Scoica Land

ATRACTII TURISTICE IN CONSTANTA

La Scoica - Atractii turstice in Constanta
Acvariu

Acvariul din Constanta este amplasat la malul marii pe faleza Cazinoului, in imediata vecinatate a acestuia. Facand parte din Comlexul Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta ramane una din cele mai importante atractii turistice ale orasului.

A fost infiintat la 1 Mai 1958 si este vizitat anual de peste 500. 000 de vizitatori. Acvariul este amenajat intr-o cladire cu o vechime de peste 90 de ani, proiectat de arhitect A. Bernovschi. Patrimoniul sau reprezentat in exclusivitate de fauna acvatica in stare vie cuprinde specii de pesti marini si dulcicoli indigeni si exotici, ca si unele de nevertebrate marine dulcicole. Dintre acestea colectia de sturioni este cea mai bogata din lume, dominand prin dimensiunea exponatelor cat si prin longevitatea in captivitate. In total, in acvariu, sunt prezentate peste 130 specii de pesti.Delfinariu

Delfinariu se numara printre cele mai vizitate obiective turistice din Constanta atat in sezonul estival, cat si in extra sezon. Alaturi de Planetariu, Observatorul Astronomic si Microrezervatie, Delfinariul face parte din frumosul si interesantul Complex Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta, situat la intersectia bulevardului Mamaia cu strada Soveja.

Delfinariul a fost inaugurat pe data de 1 iunie 1972, reprezentand la acea vreme primul muzeu de acest gen din Romania si din sud-estul Europei. In prezent, Delfinariul ramane singura locatie din tara noastra in care va puteti relaxa urmarind un spectacol extraordinar ai carui protagonisti sunt delfinii, leii de mare si pinguinii. Vedetele Delfinariului constantean sunt Peipei, Chen Cheng si Ni-Ni (un mascul si doua femele), trei delfini adusi in 2010 din China. Starurile cu inotatoare executa giumbuslucuri pline de farmec in fiecare zi dupa un program bine stabilit, smulgand zambete si aplauze frenetice din partea spectatorilor prezenti.Catedrala “Sfintii Apostoli Petru si Pavel”

Este un lacas de cult ortodox din Constanta, situat în zona peninsulara a orasului, mai jos de Piata Ovidiu, in fata cladirii Arhiepiscopiei Tomisului. Edificiul domina prin arhitectura sa monumentala intreg spatiul falezei sudice a orasului. Piatra de temelie a fost pusa la 4 septembrie 1883, in timpul mitropolitului Iosif Gheorghian. Sfintirea bisericii s-a facut la 22 mai 1895. Planurile de constructie apartin renumitului arhitect Alexandru Orascu, iar arhitectul diriginte al lucrarilor a fost Carol Benis. In parcul ce inconjoara catedrala se afla un complex arheologic in care sunt identificate elemente ale vechiului oras Tomis.Cetatea Histria

Pe malul lacului Sinoe, la aproximativ “500 de stadii de gura sacra a Istrului“ (dupa cum precizeaza Strabon), se afla Cetatea Histria – prima colonie greaca de pe tarmul de vest al Marii Negre si cel mai vechi oras de pe teritoriul Romaniei.

A fost intemeiata la mijlocul secolului al VII-lea i.e.n. (anul 657 i.e.n. după istoricul Eusebius) de colonisti veniti din Milet. Orasul a avut o dezvoltare neintrerupta timp de 1300 de ani, incepand din perioada greaca si pana in epoca romano-bizantina. Dupa o distrugere violenta, catre sfarsitul sec. VI i.e.n., in plina perioada clasica, un nou zid de incinta reduce la jumatate suprafata initiala a orasului. In aceasta perioada Histria cunoaste un regim democratic, aderarea la Liga Maritima Ateniana, comert intens si chiar moneda proprie.Casino

Construit in 1909, a fost inaugurat in august 1910; designul a fost realizat de architectul Daniel Renard (primul proiect a fost realizat in 1903. In 1905, architectul Petre Antonescu a facut un al doilea proiect, insa primul proiect a fost selectat). Cazinoul a fost, decenii la rand, constructia reprezentativa a orasului, un adevarat simbol pentru Constanta; totodata constructia a reprezentant singurul element al stilului “art nouveau” in Romania. In perioada 1985-1987 cladirea a fost renovata, iar mobila a fost complet schimbata.Planetariu

Patrimoniu tehnic al Planetariului inaugurat in anul 1969 cuprinde: proiector Zeiss model ZKP1 si ZKP2, aparate astronomice auxiliare, instrumente pentru observatii, lunete si telescop. Planetariul gazduieste expozitia de baza “Civilizatia Cosmosului”. Expozitia mai prezinta imaginea boltii ceresti, in perioade diferite ale anului; fotografii si exponate tridimensionale de cucerire a cosmosului, provenite de la NASA sau centre rusesti. In cupola Planetariului, cu o capacitate de 100 locuri, se sustin spectacole cu subiecte astronomice si cosmice. In anul 1971, Planetariul s-a extins prin construirea observatorului astronomic dotat cu un telescop de 120 mm si o statie de observatii solare si proiectie film.Teatrul National de Opera si Balet „Oleg Danovski”

In anul 1957 se infiinteaza, prin Ordonanta guvernamentala, “Opera Dobrogeana”, una dintre cele mai nobile institutii de arta, care avea sa poarte pentru inceput numele de „Teatrul Muzical”.

Cortina noului „Teatru Muzical” s-a ridicat pentru prima oara pe data de 24 martie 1958, cu spectacolul Liliacul de J.Strauss. De atunci s-au petrecut multe modificari în denumirea instituţiei: 1976 – Teatrul Liric; 1996 – Opera; 2004 – Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”.